Ooh La La Camping 2021

Artiesten in 2021

Op het komende Ooh La La  zullen uiteraard alweer een hoop inspirerende artiesten gaan optreden. We zijn nog druk in onderhandeling, maar de volgende artiesten komen nagenoeg wel zeker:

DreadVox

                    met Yeapsystar

Onder de naam DreadVox presenteren Rasta Robert (Aka Dread Rat) en  Paul op de Weegh improvisaties met diverse instrumenten en stem, waarbij handpan en theremin een prominete rol spelen tijdens een concert op de Ooh La La Camping. Voor de gelegenheid samen met Yeapsystar op theremin en orba.

Robert en Yeapsystar bespelen beiden de theremin, een van de weinige instrumenten die tijdens het spelen niet worden aangeraakt. Het geluid is vooral bekend van spookachtige en buitenaardse geluiden in griezel- en sciencefiction-films, maar heeft veel meer mogelijkheden dan alleen dat.
Deze oersynthesizer werd 101 jaar geleden in 1920 uitgevonden door de Russische wetenschapper Leon Theremin als een van de eerste elektronische muziekinstrumenten ter wereld. Volgens de oude Russische kalender werd Leon Theremin geboren op 15 Augustus 1896 (28 augustus op de moderne kalender), in zekere zin is het optreden op Ooh La La één dag voor de 135e verjaardag van de uitvinder. Volgens de uitvinder is de Theremin in staat ongekende vrijheid te bieden binnen en buiten de gevestigde muzikale grenzen aan wie het instrument bespeelt. De Handpan wordt bespeeld door percussionist Paul op de Weegh. Paul heeft jaren lange ervaring als muzikant en geeft in twente les aan kinderen en volwassenen. De handpan is hét muziekinstrument van de 21ste eeuw. Het is een mooi instrument en het heeft ook erg veel muzikale mogelijkheden. Het zorgt voor een warm geluid en dat maakt
het ook zo populair. Yeapsystar bespeelt naast de Theremin ook de orba, een net nieuw
handzaam electronisch digitaal muziekinstrument en controller, wat er bijna uitziet als een miniatuur-handpan.


  La Fanfaria 
Del Capitan
 

La Fanfarria del Capitán, voorheen Capitán Tifus, is een Argentijnse muziekgroep uit Buenos Aires. De groep werd in 2004 opgericht door Victoria Cornejo, Jeronimo Cassagne en Francisco Mercado. Ze worden beschouwd als de grondlegger van het genre "Fanfaria Latina", dat bestaat uit elementen van rock, cumbia, tango, ska, Balkan en Latin. De band tourt wereldwijd. Het stuk "La Flor y el Libro" [2] van het album GiraVida (2016) werd uitgebracht als soundtrack in het derde seizoen van de Netflix-serie Casa de Papel [3] La Fanfarria del Capitán speelt met Alba Flores (Nairobi) en Darko Peric (Helsinki) een scène in de eerste aflevering van het derde seizoen.


Tappin-It Collective : IRMA


Tappin-It Collective is een dansgezelschap uit Amsterdam bestaande uit Doortje Peters, Robin Lie, Marnix Lenselink en Jordan Shevell. Sinds onze oprichting in 2015 maakten wij de voorstellingen

Over IRMA:
Nep nieuws wordt ons om de oren gegooid; gebarentolken worden BN'ers; singles gaan op date via ZOOM. IRMA van Tappin-It Collective is een fysieke en muzikale theatervoorstelling over de veranderende functies van communicatie in de moderne (pandemische) wereld. IRMA is snel en soms sensueel. IRMA vertelt de waarheid en dan weer een leugen. IRMA vertraagt, versnelt, haalt in, loopt vast en verbreekt de connectie. IRMA is een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijkertijd. Door IRMA's bewegingen en geluiden en word je verleid langs een reis van vertaling naar vertaling naar vertaling. In een mix van mime, muziektheater en moderne tapdance brengt IRMA je in een wereld waarin het 'lost in translation' zijn mooi en grimmig tegelijk kan zijn en waar taal ritmisch, melodisch en dansant is. IRMA is een zintuigelijke viering van de schoonheid van (mis)communicatie.


Couple Positive + 

Hassie Dune & Ania Brzezinska zijn wat je noemt een magisch team!
Een voorstelling van hun is liefde horen, zien en voelen.  De ervaring van positieve vibratie, dat is waar de muziek van dit Hassie en Ania over gaat. "Originele muziek, die grooves, kietelt en mensen samenbrengt". Geïnspireerd door geluid, verkennen Hassie en Ania  allerlei muziekstijlen en culturen. Wat ze het leukst vinden, is om de verzamelde smaken en ideeën op een speelse manier te verenigen (muzikale ingrediënten van over de hele wereld).  Dit doen ze door noten en tonen in een nieuwe context te plaatsen, zodat er frisse en originele muziek tot leven komt. Couple (+) verwelkomt je met hun "World Music Dish". Afrikaanse ritmes en wortels gestileerd in de traditie van funkmuziek. Jazzy melodieën gekleurd door de stemming van de pentatonische toonladder. Indiase smaken die zich vermengen met het geluid van elektronische beats en samples. Singer-songwriter materiaal vermengt zich met de soundscapes van een breed scala aan exotische instrumentaten: Trumpet & N'goni,  West-Afrikaanse pentatonische harp Hangdrum,  melodische handtrommel Scruti-box,  Indisch harmonium Cuica , Braziliaans percussie-instrument Mbira - duimpiano uit Zimbabwe kleine percussie, twee stemmen en een lusstation (beats, loops & samples)


Luuk Lenders

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, shruti box, percussie, mondharmonica, badeendjes, pingpongballen en zelfgemaakte instrumenten. Zijn optredens zijn avontuurlijk en virtuoos, ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind, de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit rockt als een Elvis. Een magische ervaring voor jong en oud!

In de zomer van 2017 is Luuk de studio ingevlogen en maakte daar met geluidsman Yeppe zijn prachtige nieuwe solo-album 'Bosduif'.

Met zijn bonte instrumentenverzameling reisde Luuk zoal naar:
Festival Oerol (Terschelling) * samen met The Dubliners (Schouwburg Arnhem) * Folkfestival Gooikoorts (BE) * het Rathbaunhotel (IE) * Flamenco Bar 'La Pita Flamenca' (SP) * het Bijensymposium (Maastricht) * Paradiso (Amsterdam) * Kasteel Doornenburg (Doornenburg) * Keramiekfestival Rakuvaria (Sevenum) * Aardbeienland (Horst) * Watertoren de Steenen Tafel (Arnhem) * Festival Elfia (Haarzuilens) * Theetuin de Roode Vennen (Broekhuizen) * Restaurant and Irish Pub O'Casey's (Den Haag) * De Internationale Kunstmanifestatie (Geijsteren) * Cultureel centrum de Moira (Utrecht)...

Zijn website: https://www.luuklenders.com


Fralalai

"Fralalai (Francesca Lai) is een Italiaanse harpspeler en singer-songwriter gevestigd in Amsterdam. Haar muziek is doordrenkt met dromerige Keltische sferen, evenals met de emotionele intensiteit van mediterrane en Midden-Oosterse tonen. Ze zingt in verschillende talen, waaronder wat ze 'gechannelde talen' noemt: abstracte woorden die ze gebruikt om op te roepen in plaats van te beschrijven. Haar solorepertoire omvat haar originele liedjes, voornamelijk uitgevoerd met Keltische harp en zang (en met andere instrumenten zoals lier en frame drum ). Fralalai omschrijft zichzelf als een neo-oude Trobairitz (vrouwelijke Troubadour) die verschillende stijlen en talen verkent in een interculturele reis die onze moderne tijd verbindt met de oude werelden. Haar optredens leiden tot betoverende innerlijke reizen, waardoor je weer in contact komt met je emoties en met de natuur, en je ziel kunt vieren. "   www.fralalai.com


Pernilla Kannapinn

Pernilla is een muzikant en een zwerver. Ze is een componist, zangeres en een violist. Een kunstenares tussen landen en culturen, een dromer die vaart in haar geschilderde vioolkast tussen de brullende golven van realiteit en verbeelding. 
Pernilla is schilder en verhalenverteller. Met muziek en verhalen uit haar zelf-geïllustreerde boek "De prinses en het zingende hout" betovert ze je met ontroerende verhalen van duisternis en licht en hoor je melodieën die je intens grijpen en niet meer los laten. Begeleid door haar huilende viool en een zeldzame kunst van het fluiten. Ze neemt de luisteraar mee op een reis naar een klein eiland in het noorden met de vreemde naam Inski Pinski. Er leeft een prinses die wordt geplaagd door de mooiste ziekte ter wereld, horizonpijn. Dus op een dag, vergezeld van haar kleine gouden wolf, gaat ze zeilen om te ontdekken wat achter de ivoren oevers van haar kleine eiland ligt ... De woorden brokkelen af ​​van Pernilla's gehavende lederen koffer en oude en pasgeboren melodieën druppelen fluweelachtig van de ruwe snaren van haar 350-jarige viool. Deze eigenzinnige kunstenaar is het beste bewijs dat sprookjes echt bestaan. Dus reist ze de wereld rond met haar kleine slakkenhuis op vier wielen en een weg die zich in alle richtingen ontvouwt, altijd vergezeld door haar kleine hond "My". Het blonde wilde hoofd vol dromen, altijd dorstig naar de horizon en niets in haar bagage dan haar trouwe viool, mysterieuze verhalen en melodieën .en de sterren. 
Website: https://pernilla-kannapinn.com/


Saffron Sun  

Saffron Sun is een nomade binnen de wereldmuziek, die al dansende kruiden plukt van de verschillende culturen op haar weg. Deze muzikale karavaan is een ode aan zowel het avontuur onderweg als de poëzie van alledag, en een lofzang aan de zon en de weg naar het zuiden. Reis mee van de Hot Clubs van Parijs naar een Hongaars trouwfeest, via de zwoele koffiehuisjes van Istanbul naar de drukke straten van Delhi, en alles daar tussenin. De band doet je dansen door hete zomernachten, of verwarmt je als een hete kop chai in hartje winter - want waarheen de weg je ook leidt, op het podium schijnt de zon.


La Pachamama Soultribe 

La Pachamama Soultribe is een internationale band met leden uit België, Nederland, Brazilië, Nigeria en Indonesië. Door hun songs weerklinkt de weemoed van een oude sjamaan, de uitbundigheid vaneen Mexicaans volksfeest, de weidsheid van Indiaanse vlaktes en de diepte van rauwe flamenco.

Een verrassend Boheems pallet van spiritsongs, Goddess power en ceremonieel feest, waarbij de band een muzikale ode brengt aan Moeder Aarde en haar vele kleurrijke bewoners.

Gracias a la Pachamama!
Vocals/accordeon/klarinet/gitaar: Trijn Amrita
Vocals/percussie: Irene Rompis
Gitaar: Bigheart
Afro percussie/vocals/dans: Bode Owa
Bas: Daniel MenezesDe Huilende Wolven

Op de Ooh La La Camping spelen De Huilende Wolven hun Nederlandstalige repertoire met uitsluitend eigen werk. Mathé Valks op Gitaar en zang, Christian Maily op contrabas en zang, Eef Veenman op accordeon en zang en Antoon Aukes op drums en percussie. Mathé componeert de liederen, Christian zorgt voor de swing en de precisie en Eef en Antoon hebben de eer om respectievelijk de zachtst spelende accordeonist en de zachtst spelende drummer van Twente, nee, van Nederland, nee, van Europa te zijn. De muziek heeft een vleugje Stef Bos, Doe Maar en Boudewijn de Groot, met een jazzy feel.

Luister en huiver:
https://soundcloud.com/de-huilende-wolven/sets/het-is-zo

Met titels als: Het verkeerde Paard, De boot gemist en De waan van het bestaan. Bijzonder is het lied "koester me" waarin huidhonger en emotionele openheid centraal staan.


String Power

String Power heeft een eigen tent, een plek waar hij helemaal zijn eigen sfeer creëert. Hij zal tijdens het festival als verschillende type persoonlijkheden optreden. Hij inspireert volwassenen en kinderen.  En er is altijd MAGIE!


De Ondergrondse

Vrijheid en liefde, daar staat De Ondergrondse voor.Op Artistieke, humoristische, Luchtige maar ook kritische wijze uiting geven aan hun gevoel over serieuze zaken die zich aandienen in de actualiteit. Kom lachen, dansen en meezingen met de Ondergrondse! 


Klankpoort

Theatergroep Klankpoort bouwt zelf haar decor, attributen en zal tijdens het festival zichtbaar zijn met knutselprojecten, jamsessies en kampvuur optredens.

Klankpoort neemt je mee in de wereld van magie, fantasie en liefde.
Geniet mee!


The Magie van Ooh La La
- Harry Loco 


Eigenlijk zou Harry Loco niet optreden op de Ooh La La Happening 2021. Er was al een tour naar Amerika geboekt (nota bene in het zelfde weekend) met o.a. een speciaal Woodstock concert op Yasgurs Farm, jawel de Woodstock farm in Bethel NY.
Echter brak Josien haar been en moet een dik half jaar revalideren, en je bent er voor elkaar , dus een streep door Woodstock. Het unieke is nu dat het Woodstock concert dat zou plaats vinden in Amerika nu op de Ooh La La Happening gaat plaats vinden.
Het Woodstock concert vindt zijn oorsprong in het Love & light concert 5 november 2011 voor Occupy op de trappen van het beursplein cafe. Sindsdien is het een concept van met muziek en verhalen over Harry's trips on the road. Verwacht de Be-in 67 met vervolgens de Summer of Love en Woodstock. Laat je verrassen !
Sinds 2001 reist activist/zanger Harry Loco de wereld over met zijn muziek. Clubs, pubs, theaters festivals etcetera. Veel acties in het buitenland o.a. Engeland en Frankrijk. Hij speelde met diverse grote artiesten of deed supportprogrammes voor o.a. Melanie Safka ,Eric Burdon ,Slade , Peter Green , Essra Mohawk (Frank Zappa) 


Annabel

Annabel heeft het afgelopen jaar een heel nieuw repertoire geschreven, nu niet meer in het Engels maar in haar Nederlandse moedertaal. Voor het eerst zal ze haar nieuwe nummers voor publiek op de ooh la la happening laten horen. Haar liedjes zijn verhalend en poëtisch en gaan over de zoektocht door een emotioneel landschap, waar de wrijving met de buitenwereld, de mens toch vaak dieper in kern doet zakken. Thema's die voorbij komen zijn o.a. Liefde, Overgave, Gemeenschap, Eenzaamheid en Natuur. Dit jaar houdt Annabel het klein en begeleid zichzelf op gitaar, kom luisteren om na je wilde avonturen, contacten en ervaringen even rustig te zakken en weer bij jezelf uit te komen.