Camping Ooh La La 2022

Artiesten in 2022

Op het komende Ooh La La  zullen uiteraard alweer een hoop inspirerende artiesten gaan optreden. We zijn nog druk in onderhandeling, maar de volgende artiesten komen nagenoeg wel zeker:

Korrigan Circus

Korrigan Circus is een collectief van professionele muzikale elfen en dromers, verhalenvertellers en verstokte reizigers door de mythen en legendes van de magische wereld om ons heen.

Ze kennen het belang van de dans van de feeënwezens, omdat deze altijd de rotatie van de aarde hebben geholpen en ze weten dat als de wereld vandaag de dag niet meer draait, dit komt omdat de meeste van deze magische entiteiten zich hebben verborgen, bang voor menselijke waanzin.

Stany "Tendraël" Cotter Zang - Fluiten - Gitaar - Klavecimbel - Basgitaar - Percussie - Tibetaanse Kom - Tibetaanse Klokken
Nicolas "Adimìr" Cotter Zang - Bouzouki - Gitaar - Basgitaar - Percussie -
Loana Tabuteau - Zang - Fluiten - Percussie
Lena "Adasha" Plavšić Zang - Percussie - Tibetan Bowl 

Website: www.korrigancircus.com  ( OPTREDEN DONDERDAG 19.30 u )


Francesca Lai Fralalai

"Fralalai (Francesca Lai) is een Italiaanse harpspeler en singer-songwriter gevestigd in Amsterdam. Haar muziek is doordrenkt met dromerige Keltische sferen, evenals met de emotionele intensiteit van mediterrane en Midden-Oosterse tonen. Ze zingt in verschillende talen, waaronder wat ze 'gechannelde talen' noemt: abstracte woorden die ze gebruikt om op te roepen in plaats van te beschrijven. Haar solorepertoire omvat haar originele liedjes, voornamelijk uitgevoerd met Keltische harp en zang (en met andere instrumenten zoals lier en frame drum ). Fralalai omschrijft zichzelf als een neo-oude Trobairitz (vrouwelijke Troubadour) die verschillende stijlen en talen verkent in een interculturele reis die onze moderne tijd verbindt met de oude werelden. Haar optredens leiden tot betoverende innerlijke reizen, waardoor je weer in contact komt met je emoties en met de natuur, en je ziel kunt vieren. " www.fralalai.com  ( OPTREDEN DONDERDAG 21.00 u )


Heartsong

Heartsong betekent muziek vanuit het hart. Muziek voor bijeenkomsten waar het leven gevierd wordt. Muziek voor waar de vrijheid gevierd wordt. Waar mensen elkaar willen liefhebben en zich verenigd voelen in het diepste van hun wezen.
Heartsong maakt muziek als heling voor hart en ziel.
Heartsong maakt muziek in de sfeer van Jai Jagdeesh, Mirabai Ceiba, Snatam Kaur, Ajeet Kaur, Nessi Gomes, Woven Kin en vele anderen.
Met zangeressen Elisabeth Metselaar en Maartje Knuiman. Gitarist Frank Ong-Alok.
Mantra's en heartsongs, oftewel: muziek vol van liefde en genegenheid.

Facebook pagina: https://www.facebook.com/HeartsongZutphen   

 ( OPTREDEN VRIJDAG 16.30 u )


Lucy Slaninová

Lucy Slaninová is een Tsjechische performer van tribal fusion buikdans, etnisch dansen, yoga, stoel-danseres.

Creëert optredens en workshops voor verschillende soorten evenementen: festivals, bedrijfsevenementen, kastelen, middeleeuwse tavernes, solo of met live muzikanten, bands in Tsjechië en in het buitenland ook.

Ze ging klassiek, moderne dans en butó studeren. Studeerde ook school voor het ontwerpen van lichten en tekenkunst. Werd verliefd toen ze voor het eerst buikdanseressen zag. Daarna volgde ze lessen, seminars arabische pop, etnic zigeuners stijlen, Amerikaanse tribal stijl, tribal fusion, yoga. 
Ze creëert eigen kostuums en heeft in Tsjechië ook een dans- en yogaschool. Ze geeft meerdere shows in het buitenland: Italië, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Macedonië, Polen.

Tribal fusion is een moderne vorm van buikdans. Het is een synthese van vele dansvormen. Bevat vaak elementen van Egyptische stijl, modern, jazzdans, breakdance, zigeuner. Lucy put uit vele traditionele vormen zoals flamenco, bhangra, kathak en andere folkloristische dansstijlen.
( OPTREDEN VRIJDAG EN ZATERDAG 17.30 u)


DreadVoxOnder de naam DreadVox presenteren Rasta Robert (Aka Dread Rat) en Paul op de Weegh improvisaties met diverse instrumenten en stem, waarbij handpan en theremin een prominete rol spelen tijdens een concert op de Ooh La La Camping.

Robert bespeelt de theremin, een van de weinige instrumenten die tijdens het spelen niet worden aangeraakt. Het geluid is vooral bekend van spookachtige en buitenaardse geluiden in griezel- en sciencefiction-films, maar heeft veel meer mogelijkheden dan alleen dat.
Deze oersynthesizer werd 101 jaar geleden in 1920 uitgevonden door de Russische wetenschapper Leon Theremin als een van de eerste elektronische muziekinstrumenten ter wereld. Volgens de oude Russische kalender werd Leon Theremin geboren op 15 Augustus 1896 (28 augustus op de moderne kalender), in zekere zin is het optreden op Ooh La La één dag voor de 135e verjaardag van de uitvinder. Volgens de uitvinder is de Theremin in staat ongekende vrijheid te bieden binnen en buiten de gevestigde muzikale grenzen aan wie het instrument bespeelt. De Handpan wordt bespeeld door percussionist Paul op de Weegh. Paul heeft jaren lange ervaring als muzikant en geeft in Twente les aan kinderen en volwassenen. De handpan is hét muziekinstrument van de 21ste eeuw. Het is een mooi instrument en het heeft ook erg veel muzikale mogelijkheden. Het zorgt voor een warm geluid en dat maakt het ook zo populair. 
( OPTREDEN VRIJDAG 18.15 u )


The Jazzhooligans Bigband

Bedoeld of onbedoeld, The Jazzhooligans nemen je á la minuut mee in hun dansbare muzikale chaos van Jazz, Funk, Punk, Balkan, Flamenco en Samba uit de hele wereld.
Het betreft hier ras muzikanten die in het moment kunnen improviseren en de sfeer helemaal naar hun hand kunnen zetten.

Vorig jaar waren ze de grote verrassing van Ooh La La i.v.m. het uitvallen van een andere artiest.   Nu komen ze groots terug. 

Je gaat er vanzelf op dansen, let maar op.
Line Up:

Djark Mordano (bass / zén )
Filip Sulferguts ( gitaar en zang )
Jan Hendrik Joâo (Brazilië - ( zang en gitaar )
RecalcitrAntal - ( perscussie en zang )

( OPTREDEN VRIJDAG 20.00 u )


Muziek- en Theatergroep Klankpoort

De leden van Klankpoort zijn zowel acteurs als muzikanten. Ze zullen tijdens Ooh La La zich van allerlei kanten laten zien: korte performances, spontaan muziek maken bij het kampvuur, onverwachte acts uitvoeren en zijn zeer bedreven om een heerlijke klankreis te maken met allerlei bijzondere instrumenten. 
We laten ons verrassen.

(OPTREDEN VRIJDAG 22.00 u )


Vai Rosa

Een sprankelend, fris en eigenzinnig duo dat in hun optredens naast heartsongs bijzondere eigen liedjes ten gehore brengt. Twee prachtige zangstemmen, a capella of begeleid door gitaar en/of percussie.

Heidi Hogewind (muziektherapeute en stembevrijder) over de samenwerking met Sanne van de Wardt : "Het is zo gaaf dat we elkaar ontmoet hebben. Als we samen zingen stroomt de muziek vanzelf en onze stemmen zijn echt heel tof samen. Natuurlijk, helder. We inspireren elkaar en vullen elkaar aan."

Sanne (singer-songwriter): "Ik zing, spring en schrijf al vanaf jongs af aan. Melodieën en teksten komen op de fiets, onder de douche of wandelend in het bos. Ik trek ze aan hun haren deze wereld in en het liefst deel ik ze gelijk met Heidi, die aanvult of tweede stemmen bedenkt."

De liedjes hebben een prachtige frisse energie. Je hart gaat ervan stralen en je levenskracht stromen. De positieve herhalende boodschappen zijn als de stam van een oude eik: je kunt je eraan vasthouden en omhoogklimmen naar het licht. Open je hart, luister en zing mee op 6 augustus! 

( OPTREDEN ZATERDAG 12.30 u )


Tripl L

De Wereld heeft meer live muziek, licht en liefde nodig..

Wijnand: "De beste concerten creëer je met het publiek samen."De intieme sfeer van een huiskamerconcert is hier de ideale gelegenheid voor. De drie mannen van Triple L weten als geen ander aan te voelen wat hun publiek nodig heeft. Van prachtige nummers waarbij niet alleen de tekst maar ook de stemmen van Wijnand Schippers en Ron Baggerman je raken, tot dansnummers waarbij Nippy Noya iedereen weet op te zwepen. Het vakmanschap van hun improvisaties is om heel stil van te genieten.
Nippy Noya: Percussion
Ron Baggerman: Ukulele, Chapman Stick, Touch Guitar, Hammond & Vocal
Wijnand Schippers: Ukulele & Vocals  

( OPTREDEN ZATERDAG 16.30 u )


Klank-lig-concert

Sofieke van noordwijk & Jeanine Heinen

Klank-lig-concert van Jeanine Heinen en Sofieke van Noordwijk, kristallen klankschalen en harp.
Jeanine heeft heel veel kennis van muziek, geeft biodanza, en bespeelt de kristallen klankschalen met veel gevoel, liefde en zachtheid.
Sofieke kwam al vroeg in aanraking met (klassieke) muziek. Harpspelen, dansen en zingen geven haar veel plezier.
Samen verzorgen wij klank-lig-concerten, waarbij we elkaar intuïtief aanvullen. De ervaring leert dat men zich heerlijk kan ontspannen en weg kan dromen op de klanken van onze instrumenten, aangevuld met duimpiano en oceandrum.

(OPTREDEN ZATERDAG 17.00 U in De Zonnedans)

Bureau Cuypers

Nieuw Haags Supertrio met vele voetafdrukken her en der in de wereldmuziek achtergelaten, in een programma vol actualiteit en vermakelijkheid.
Onderwerpen: zelfgemaakte en geannexeerde muziek met teksten en tekstbewerkingen van Cuypers over uiteenlopende onderwerpen zoals historisch ongemak, foute vrienden, persoonlijke opkomst en afgang, en de meedogenloosheid der natuurkrachten. 

Doorgaans in algemeen verstaanbaar Nederlands, net zo gemakkelijk in Midden-Limburgs Plat, en soms in vreemde talen zoals Duits of Brits.

Marcel Cuypers: zang, piano (Snake Charming, City & Eastern) 
Peter Wassenaar: basgitaar (Galaxy-Lin, Bram Vermeulen, De Dopegezinde Gemeente)
Antal Steixner: drums (Les Charmeurs, Labryenco, Basily Gipsy Band)

Info volgt... ( OPTREDEN ZATERDAG 18.15 uur ) 


The Elements

The Elements zijn een Amsterdams collectief van kleurrijke musici uit verschillende culturele en muzikale achtergronden. Hun diepe onderlinge connectie is voelbaar tijdens hun intieme optredens, waarbij je wordt meegenomen op een helende reis tussen het mystieke en het magische, het hemelse en het aardse. De samensmelting van hun traditionele en contemporaine invloeden opent harten en gedachten, ze nemen je mee in een spannende ontdekkingsreis van vrijheid, connectie, reflectie, harmonie, passie en plezier!

Bezetting:
Quinten Rutgers: Gitaar, piano en zang
Hassie Dune: N'goni en percussie
Ania Brzezinska: Trompet, percussie en zang
Mame N'Diack Seck Thiam: Tama (talking drum) en zang
Wasim Arslan: Frame drum en zang 

( OPTREDEN ZATERDAG 20 uur )


Kuripira

Afrobeat Extravaganza

De band Kuripira is een 8-koppig internationaal collectief met een grote liefde voor Afrobeat muziek. De band is gevormd onder leiding van drummer Jasper Samsom. Geïnspireerd door artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en K. Frimpong reizen zij samen het land door om deze prachtige muziek te vertolken. Verwacht Hoge energie, Afrikaanse Ritmes en improvisatie.

Bezetting:

Drums: Jasper Samsom (NL) 
Bas: Rens van Langen (NL) 
Gitaar: Redmer Kamsma (NL)
Keys: Pablo Rizo (ES)
Percussie: Lidrick Solognier (ABW)
Trompet: Peter Somuah (GHA)
Alt Saxofoon: Pau Jorda (ES)
Bariton Saxofoon: Dick Ronteltap (NL)

( OPTREDEN ZONDAG 12.30 u )


De Huilende Wolven

Op de Ooh La La Camping spelen De Huilende Wolven hun Nederlandstalige repertoire met uitsluitend eigen werk. Mathé Valks op Gitaar en zang, Christian Maily op contrabas en zang, Eef Veenman op accordeon en zang en Antoon Aukes op drums en percussie. Mathé componeert de liederen, Christian zorgt voor de swing en de precisie en Eef en Antoon hebben de eer om respectievelijk de zachtst spelende accordeonist en de zachtst spelende drummer van Twente, nee, van Nederland, nee, van Europa te zijn. De muziek heeft een vleugje Stef Bos, Doe Maar en Boudewijn de Groot, met een jazzy feel.

Luister en huiver:
https://soundcloud.com/de-huilende-wolven/sets/het-is-zo

Met titels als: Het verkeerde Paard, De boot gemist en De waan van het bestaan. Bijzonder is het lied "koester me" waarin huidhonger en emotionele openheid centraal staan.