Camping Ooh La La 2022

Kinderworkshops in 2021
we werken aan het programma van 2022

Tijdens de Ooh La La Camping is er een speciale kindertent, waar van alles te beleven is voor de kinderen: de Speelplaats. Er valt daar een hoop te ervaren, te sporten, te knutselen en meer. Daarnaast worden er workshops gehouden. Deze vinden plaats tijdens de andere workshops. Deze worden in deze tent gehouden, maar er zijn ook andere workshops waar kinderen aan mogen schuiven. Voor de oudere kids zijn er allerlei sport en spelmogelijkheden. De kindertent is geen oppasplek om je kind te droppen, Alleen tijdens de workshops rondes wordt er een programma aangeboden. Daarbuiten kunnen spontane actviteiten ontstaan.

Het programma in het kort:
Vrijdag
10.00 uur: 
Lachmeditatie met Ome Dick in de Grote Tipi
Maak je eigen krachtamulet of Talisman - Daniëlla Sloots in De Speelplaats-Tent - Kinderdorp
Full House Spel - Sophie Marie (Buiten in het Kinderdorp)
13.30 uur:
Afrikaanse drums of percussie - Paul op den Weegh ( De Vuurplaats )
Maak je Eigen stoere cape - Marcel le Blanc en Nanna Skuladottir ( Kinderdorp).

Zaterdag
10.00 uur:
Workshop Textieldruk - leuke versieringen maken op vlaggetjes, tasjes of oude T-shirts. Marcel le Blanc en Nanna Skuladottir - (Kinderdorp)
Maak je eigen praatstok - Sophie Marie
13.30 uur
Workshop Shakers maken - Marcel le Blanc en Nanna Skuladottir - ( Kinderdorp)
Circus Tijdgeest 

Zondag
10.00 uur:
Broodjes bakken -  Kinderteam ( rond de vuurplaats)
Maak je eigen Zonnebloem (eigen zon aanzetten) - Sophie Marie


Lachmeditatie ( ook voor kinderen )

Dick Sinnige - VRIJDAG 10.00 uur in de Grote Tipi

Wanneer je lacht, kun je niet langer meer serieus zijn. Lachen brengt je in een meditatieve toestand, waarin het denken stil valt. Dit verlicht je van blokkades in je geest. Je bent simpelweg hier en nu, zonder de druk van een zwaar verleden of twijfels over een onzekere toekomst. Je voelt je lekker gewoon zonnig zorgeloos.
Lachen relativeert en ontspant. Lachen geeft ruimte in je hoofd, licht in je hart en het maakt je adem vrij.
We beginnen met het rondzingen van elkaars naam en een eenvoudige Indianendans. Daarna dramatische expressie, leuke spelmomenten met elkaar, en grappen maken. Er wordt dan al veel spontaan gelachen. Ook maken we intensief contact van hart tot hart, oog in oog met elkaar. Dat wordt als heel fijn ervaren, juist in deze tijden van sociale afstand. Vervolgens de lachmeditatie. Voor de lachmeditatie schudden we ons even lekker los en dan komt de lach! Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voor je het weet schuddebuik je van het lachen! We eindigen de lachmeditatie met een geleide meditatie en stille ontspanning. De energie stroomt door en je geniet van de rust en van je vrije ademhaling. Je ervaart dat je de stille aanwezigheid zelf bent, lekker los en natuurlijk, in de open ruimte van bewustzijn.


Maak je eigen krachtamulet of talisman 

DawnYell (Daniëlla Sloots)     VRIJDAG 10.00 u in De Speelplaats                                         vanaf 7 jaar

Als neergedwarrelde BosElf weet DawnYell ( Aardlingen zeggen 'Daniëlla'. Duh!) maar al te goed hoe belangrijk het is om jezelf te omringen met allerhande vriend-helpers op deze - best wel gekke - planeet Aarde. Helpers uit de onder- en bovenwereld, planten- en dierenwereld, die je ondersteunen met hun speciale talenten en krachten. Zelf is ze verzot op zelfgemaakte krachtamuletten met een afbeelding van één van haar favoriete totemdieren (wolf, vos, gier, slang of draak) van zelf gevonden, natuurlijk materiaal. Daarmee voelt ze zich stoer, ondersteund en verbonden met alle werelden.

Dat kun jij ook!

Wist je dat amuletten en talismans van alle tijden zijn? De oermensen, Egyptenaren, Romeinen, Kelten, Indiërs, Middeleeuwers... allemaal maakten ze amuletten en talismans. Denk maar eens aan de dromenvangers voor boven je bed of de omgekeerde hoefijzers boven de deuren van boerderijen. Met de bedoeling om iets af te weren ( = amulet: bijv. dromenvanger tegen enge dromen) OF om aan te trekken ( = talisman: bijv. hoefijzer voor geluk). Maak zelf een amulet of talisman. Je mag eigen dingen meebrengen naar de workshop, maar ter plaatse heeft DawnYell ook heel veel takjes, veertjes, schelpen, steentjes, touw, metaal, stukjes vilt/stof, touw, dierenafbeeldingen etc; om mee te werken. Juist het feit dat jij je amulet of talisman helemaal zelf maakt, zorgt ervoor dat er een natuurlijke 'vriendschap' ontstaat tussen jou en de (on)zichtbare werelden. Wooow!!


Workshop Hoelahoep

Wietske Vogels VRIJDAG 10.00 u in Buiten in de buurt van De Speelplaats

Ben jij al aan het hoelahoepen? Muziekje erbij en draaien maar! Van links naar rechts, van rechts naar links, van boven naar beneden en weer terug. Bewegen is nog nooit zo leuk geweest. En je wordt er ook nog superfit van!

Je leert o.a. óm je taille hoepelen, dansen met de hoelahoep en allerlei leuke trucs. Ook ga je ontdekken hoe je verschillende trucs aan elkaar kunt verbinden en er een dans/choreografie kan ontstaan. Ik ben Wietske Vogels, woon in Tienhoven en ben circustheatermaker. Uit wat ooit begon als een hobby vuurdansen, is mijn passie voor circus ontstaan. Ik heb de opleiding 'Circus and Performance Art' in Tilburg gevolgd en sindsdien maak ik acts en voorstellingen voor festivals, theaters en scholen. Mijn voornaamste circusspecialisaties zijn hoelahoep, ring manipulatie en luchtring. Naast voorstellingen maken en spelen geef ik les en workshops, met name aan kinderen 


Afrikaanse drums of percussie 

Paul op den Weegh  VRIJDAG 13.30 u in De Speelplaats

Afrikaanse drums of percussie ( Djembe en Duns) iets voor jouw om te leren? Of al langer bezig? Tijdens Oohlala is de gelegenheid om Djembe les te krijgen van een ervaren docent die je met basis-technieken al snel een traditioneel ritme ( in polyritmiek) kan leren spelen. Ook wat meer ervaren mensen kunnen nog bij leren en lekker spelen natuurlijk. Djembe spelen is goed voor je hersenen, stress release, fijne motoriek, het aard je. Afrikaanse percussie is energiek, je kunt goed je energie laten stromen . Muziek spelenderwijs leren in een leuke groep en setting. Techniek, ritme, samenspel, het komt allemaal aan bod.    www.paulpercussie.nl (zaterdag 10-11.30 uur )


Maak je eigen stoere cape!!! 

Marcel le Blanc en Nanna Skulladotir vrijdag 13.30 u buiten bij De Speelplaats.
(bij nat weer bedenken we ter plekke een alternatief)

We gaan van linnen capes maken,  je weet wel een lang stuk stof met een rondje erin je hoofd doorheen steekt.  Daarnaast kun je er motieven op gaan drukken. We maken van textiel ook riemen zodat je je cape goed aan kan houden. Daarnaast kun je naar believen veren, en kralen erop naaien en of voegen.  


Workshop Textieldruk - leuke versieringen maken op vlaggetjes, tasjes of oude T-shirts.

Marcel le Blanc en Nanna Skulladotir zaterdag 10.00 u in De Speelplaats.

We gaan bezig met een hele eenvoudige techniek: stempeldrukken op textiel. De stempels worden van aardappels gemaakt en daarna kun je eenvoudig je eigen print op stof drukken.

Workshop Shakers maken

Marcel le Blanc en Nanna Skulladotir zaterdag 13.30 u in De Speelplaats. 

Heerlijk herrie objecten maken, omdat het kan en omdat het moet. Shake je ouders iedere ochtend wakker. Dit is het moment om ze te maken.