Camping Ooh La La 2022

Workshops in 2022

Tijdens deze speciale Camping Ooh La La  zijn er ook inspirerende workshops te volgen op het gebied van bewustwording, creativiteit en natuurbeleving. Deze pagina is in ontwikkeling: er zullen steeds meer workshops op vermeld worden.
De tijden van de workshops worden  later bekend gemaakt.

Verbonden Ademsessie

Niels Mooij

Verbinden met jezelf in het moment door diepe verbonden adem toe te laten. Onbewuste blokkades of emoties kunnen worden aangeraakt en loskomen. Zo gaat het weer stromen. Ik geef al tien jaar deze workshops.

Zin om op dit mooie festival lekker te ademen!

Voor volwassenen.


Beweging Dansen Meditatie Bewustzijn Authenticiteit 

Anika Vervloet

Vrouwen in het Licht 

Verbonden vrouwen

Vol bewustzijn

Vol leven

Jij met alles wat er is

Rauwe randjes juist opzoeken

Het leven uitdagen

Volop menszijn

Kom je mee in het Licht?

Anika was vroeger danseres en docent in Amsterdam, na een lange reis door de natuur en in zichzelf van 2,5 jaar samen met haar dochter geeft ze nu vrouwencirkels, coachings in bewustzijn, en samen met Niels Mooij ademsessies en hun cursus in Verlichting.  Dans met de god en godin in jou

Esther van Kessel en Martijn Ram

Laat je in deze dansworkshop meenemen naar de magische wereld van de goden en godinnen. De goden en godinnen huizen in ons en zijn prachtige archetypen om naar je zelf te kijken en van te leren. Zowel het donker als het licht zijn vertegenwoordigd: niets menselijks is de goden en godinnen vreemd. 
Esther en Martijn.

Ervaar je eigen natuur, voel wie je in essentie bent en ontmoet op deze innerlijke reis de schoonheid van de god en godin in jou. 


"Oohlala"-Tantra workshop

Arnoud Colenbrander en Debby Broersma 

Op het Oohlala Campingfeest nodigen wij jou uit, alleen of met je partner, om mee te doen aan onze "Oohlala"-Tantra workshop.  Tantra is voor ons DE weg naar ons hart. Ons lichaam is de tempel waar onze essentie tijdelijk woont. Een belangrijk voertuig wat zijn wijsheid en inzicht kan gaan tonen als het meer ontspannen is. Wij nemen jullie in deze workshop mee op reis met contactoefeningen, dans en meditatie om uit je hoofd te gaan en meer in je lijf te komen. We verbinden ons hierbij eerst met onszelf en daarna met de ander. Durf jij mee met ons op deze Tantrische reis? Kom dan naar onze Tantra workshop.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk vanaf 18 jaar. We houden de kleren aan.

Wie zijn wij?

Debby: Tantrika in continue ontwikkeling. Vanuit zachtheid, eerlijkheid en moed gaat haar pad. Met gedrevenheid en enthousiasme zet ze een bedding en structuur neer waarbij iedereen kan zakken en genieten. Naast deze en andere workshops met Arnoud, komen jullie haar deze week ook tegen in de Oohala -keuken en bar en wellicht een keer bij een Tantric Dance event in Enschede.

Arnoud: Tantraman in hart en nieren al vanaf 2005 op het Tantrapad. Met een grote kennis van zaken en zorgvuldige opbouw zet hij de juiste sfeer neer om in jezelf te zakken en vandaar uit de verbinding met de ander aan te gaan. Vanuit een veilige bedding legt hij met een kwinkslag de vinger op de goede plek. Misschien tref je hem nog in de bar (erachter of ervoor) of wellicht in zijn massagepraktijk in Enschede.

Wees welkom


Sisterhood Bellydance. 

Magdalena Lisowska

It's all about emerging more of the Woman that you are and you didn't meet yet.
She is hiding deep inside. She loves to be a sensual enchantress swaying her hips joyfully from pleasure. Arms raised to the sky opening the ecstatic joy of being. The snake inside, Kundalini gets the invitation to move and awake.No surprised it is the ancient temple dance of the priestesses in Egypt & India called the Cobra Dance.
The Belly Dance carry's deep spiritual roots by opening the chakras and the flow of energy in the most feminine way. That's our meditating. The full embodiment in ecstasy. Our deep belly and the womb remember good times. First of all, we have to feel comfortable in our own bodies to be able to express the spirit fully in a grounded and confident way.
Welcome to express your feminine beauty through the Belly dance and loving embrace of the sisterhood.

Welcome [www.reddakini.eu]

Being sexy and spiritual is OK It's about marrying the two It's my invitation to you to become unapologetically yourself. To the discovery of the inner marriage where female & male, inner & outer, darkness & light, powerful & vulnerable, pain & pleasure, money & passion, body & spirit, as above so below, meets and makes love within you. 


De soundcloudwisselwolk 

Aart Koeman

Het idee is om actief deel te nemen aan een klankmeditatie waarbij diverse zachtaardige instrumenten worden bespeeld. De deelnemers zullen in twee deelmeners elkaar afwisselen als ontvangers en makers. Wij hebben dit gedaan met het gezin en dat was heel leuk vandaar voor alle leeftijden. Kinderen voor ouders en visa versa was heel mooi.
De instrumenten zijn er en bevatten onder andere een houten balafoon, duimpiano, tabla, Afrikaanse kora voorloper, koperen klankschalen, didgeridoo (mini) belletjes eigen stem, stemvorken shakers regenstok, klaves Marokkaanse kleppers, bekkens, kristallen wijnglazen, om te draaien, mondharp en er kan nog veel meer bij als het maar zacht kan..
Wellicht zou het zelf op het stilteveld kunnen.
Het idee is daarbij te kijken naar de kunst van de vervoering en beroering onder het aloude motto doe graag bij de ander wat je ook zou willen dat met jou geschied.
Eventueel kan de gevende groep een thema maken zoals zee, woestijn of jungle iets wat de groep zal binden. De ontvangende groep zou eventueel in de tussentijd alvast een progressieve spierontspanning oid kunnen krijgen.
Een deel is kennismaking met elkaar en de instrumenten, dan en daarna twee van ongeveer 30 minuten soundscaping, waarbij het idee is zachte en open geluiden te maken de ontspanning verder zouden kunnen bevorderen. 


Gayatri Mantra Recitatie 

Fleur Leeflang

Diepe en stem openende ochtendmeditatie om met jezelf in het reine te komen en in verbinding met het aardse en het hemelse aan je verdere dag te beginnen. We zitten in een cirkel en reciteren (zingend opzeggen) de eeuwenoude Gayatri Mantra 108 keer in vier rondes van 27 keer per ronde. Na deze rondes volgt een korte stiltemeditatie en zingen we aansluitend nog drie mantra's. Elke keer dat ik zing is een nieuwe ervaring en ik nodig je uit te ervaren wat het jou brengt. Zorg dat je ontspannen rechtop kunt zitten en dat je wat te drinken bij je hebt.
Neem een (meditatie-)kussen mee om fijn op te kunnen zitten.


Qi Gong Flow en meditatie  

Chantal van Heumen - Mana Gezondheidspraktijk

We beginnen deze dag (vrijdag 13 augustus) met een heerlijke Qi Gong Flow sessie. We brengen ons lichaam in beweging zodat de energie weer vrij kan stromen. Onze aandacht gaat naar binnen, maar ons lijf wordt rustig aan wakker gemaakt. Qi Gong bestaat uit simpele vloeiende oefeningen, je aandacht is helemaal in de beweging, en je voelt dat je voeten heel stevig op de Aarde komen te staan. Na de les voel je je fris en wakker om de dag te beginnen en tegelijkertijd geaard en rustig bij jezelf. Een goede start voor een dag Ooh La La ontdekken en ontmoeten.

Voor wie wil zal Chantal daarna een korte meditatie begeleiden, neem daarvoor een kussentje of stoeltje mee.
Ervaring is niet belangrijk.
www.mana-gezondheidspraktijk.nl


Lachmeditatie

Dick Sinnige

Wanneer je lacht, kun je niet langer meer serieus zijn. Lachen brengt je in een meditatieve toestand, waarin het denken stil valt. Dit verlicht je van blokkades in je geest. Je bent simpelweg hier en nu, zonder de druk van een zwaar verleden of twijfels over een onzekere toekomst. Je voelt je lekker gewoon zonnig zorgeloos.
Lachen relativeert en ontspant. Lachen geeft ruimte in je hoofd, licht in je hart en het maakt je adem vrij.
We beginnen met het rondzingen van elkaars naam en een eenvoudige Indianendans. Daarna dramatische expressie, leuke spelmomenten met elkaar, en grappen maken. Er wordt dan al veel spontaan gelachen. Ook maken we intensief contact van hart tot hart, oog in oog met elkaar. Dat wordt als heel fijn ervaren, juist in deze tijden van sociale afstand. Vervolgens de lachmeditatie. Voor de lachmeditatie schudden we ons even lekker los en dan komt de lach! Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voor je het weet schuddebuik je van het lachen! We eindigen de lachmeditatie met een geleide meditatie en stille ontspanning. De energie stroomt door en je geniet van de rust en van je vrije ademhaling. Je ervaart dat je de stille aanwezigheid zelf bent, lekker los en natuurlijk, in de open ruimte van bewustzijn.


Biodanza:  Dans jouw Vrijheid

Esther van Kessel

Toen ik nog niet kon lopen, liet hij mij zittend dansen, en zodra ik op mijn benen kon staan, moedigde hij mij aan mezelf in de muziek te verliezen, als in een droom. 'Dans, Zarité, dans, want de slaaf die danst is vrij..... zolang hij danst,' zei hij tegen mij. En gedanst heb ik altijd. *

Een precair thema in deze tijd is 'Vrijheid'. Echte vrijheid zit in ons zelf ongeacht de omstandigheden. Biodanza 'dans van het leven' gaat over je zelf bevrijden, los van alle blokkades, patronen en maskers. Uit je hoofd, naar je lijf en hart. Dans jouw vrijheid en maak van daaruit verbinding met de ander en het grotere geheel. Welkom!

*Citaat uit het boek 'het eiland onder de zee van Isabel Allende'.


Bomen met Roos

Roos Rijcken 

Even genoeg van de camping? Wandel een rondje mee met Roos door de natuur vlakbij het festivalterrein. We starten de wandeling met een wandelmeditatie. Daarna neemt Roos je mee langs allemaal prachtige bomen die hier groeien. Hoe herken je ook alweer een Wilg of een Els en hoe zit het met het wood wide web? Welke bijzondere eigenschappen hebben verschillende boomsoorten en hoe voelen ze aan? Een zalig rondje ongestoord bomen knuffelen, beluisteren, besnuffelen en bewonderen. Wat vertellen bomen ons? Aan de hand van het eeuwenoude druïdische bomenorakel kunnen we contact maken met de diepe wijsheid van bomen. Boom je mee?

Max 10 deelnemers? Met meer dan wordt het wel lastig om me te verstaan tijdens het wandelen..

Natuurcoaching Bomen met Roos
www.bomenmetroos.nl 


Satsang

Dick Sinnige

"De geest van de diepte sterft niet, men noemt die de duistere moeder. De poort van de duistere moeder heet wortel van hemel en aarde. Eeuwig, eeuwig, schijnt die te bestaan. Wie daarop steunt, kent geen inspanning."

De Tao Teh Tsjing, een 2500 jaar oud geschrift van Lau-Tze, vormt dit keer de leidraad voor de satsang. We buigen ons samen over de tijdloze wijsheid, die van nature in ons aanwezig is.Vaak schieten we de leegte, de stilte, de rust in ons voorbij. Alle andere dingen lijken dan belangrijker. Hier keren we weer in tot ons oorspronkelijk gezicht.

ER KOMEN HIER NOG MEER VERMELDINGEN VAN WORKSHOPS.
Ongeveer 2 weken voor de happening is het workshopprogramma gereed. 


Goed Foolen 

Mister & Misses Foolgoed 

Speciaal voor de OoH! la! la! Happening komen Mister & Misses Foolgoed over van over zee, met een korte versie van hun indrukwekkende cursus Goed Foolen. Normaal duurt deze cursus erg lang en kost het veel geld, maar voor deze speciale gelegenheid bereiken ze met jou hetzelfde in 1 uurtje. (Alles hangt of staat met het ijs en het weder, dat ons dient).
Iedereen kan meedoen, ongeacht soort, leeftijd, afkomst of geloof.
Een greep uit hun gereedschapskist :

Wortel schieten
Billy Billy Bob
Blik Werpen en vangen
Goeroe battlement

La la HoO,Julien & Coen 


Maak je eigen krachtamulet of talisman 

DawnYell (Daniëlla Sloots)                                                                                       vanaf 7 jaar

Als neergedwarrelde BosElf weet DawnYell ( Aardlingen zeggen 'Daniëlla'. Duh!) maar al te goed hoe belangrijk het is om jezelf te omringen met allerhande vriend-helpers op deze - best wel gekke - planeet Aarde. Helpers uit de onder- en bovenwereld, planten- en dierenwereld, die je ondersteunen met hun speciale talenten en krachten. Zelf is ze verzot op zelfgemaakte krachtamuletten met een afbeelding van één van haar favoriete totemdieren (wolf, vos, gier, slang of draak) van zelf gevonden, natuurlijk materiaal. Daarmee voelt ze zich stoer, ondersteund en verbonden met alle werelden.

Dat kun jij ook!

Wist je dat amuletten en talismans van alle tijden zijn? De oermensen, Egyptenaren, Romeinen, Kelten, Indiërs, Middeleeuwers... allemaal maakten ze amuletten en talismans. Denk maar eens aan de dromenvangers voor boven je bed of de omgekeerde hoefijzers boven de deuren van boerderijen. Met de bedoeling om iets af te weren ( = amulet: bijv. dromenvanger tegen enge dromen) OF om aan te trekken ( = talisman: bijv. hoefijzer voor geluk). Maak zelf een amulet of talisman. Je mag eigen dingen meebrengen naar de workshop, maar ter plaatse heeft DawnYell ook heel veel takjes, veertjes, schelpen, steentjes, touw, metaal, stukjes vilt/stof, touw, dierenafbeeldingen etc; om mee te werken. Juist het feit dat jij je amulet of talisman helemaal zelf maakt, zorgt ervoor dat er een natuurlijke 'vriendschap' ontstaat tussen jou en de (on)zichtbare werelden. Wooow!!


Workshop Stem Expressie 

Atten van der Vlugt

Onze stem is het instrument wat we het meest gebruiken, welke we altijd bij ons hebben en het oudste instrument. D.m.v. onze stem laten horen wie we zijn, hoe we ons voelen, wat we te vertellen hebben en wat we aanroepen. Het is ons communicatie instrument bij uitstek.
Elke klank heeft een eigen trilling, elke trilling heeft invloed op onze cellen, in deze workshop wordt je uitgenodigd om uiting te geven aan je innerlijke trillingen. Ermee te bewegen, je te laten beroeren of een lied ten gehore brengen wat geboren wil worden. 

Om je zelf een plek te geven.
Onze stem hoort bij het element lucht, lucht geven, opluchting e.d.. De longen doen het werk, we klinken met elkaar, voor elkaar en tegen elkaar. Met onze stemmen, drums en verschillende instrumentjes openen we onze velden.
Liefs Atten. 


Workshop Inspiratiekaarten maken 

Ina Wuite

Maak je eigen inspiratiekaarten! Het is simpel, leuk en vooral erg inspirerend om je eigen kaartspel te maken en te gebruiken. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke thema. Bijvoorbeeld:

- leven met lef
- avontuurlijk leven
- zelfvertrouwen
- rust en ontspanning

Aan de hand daarvan ga je creatief aan de slag met jouw kaartspel. Ook doen we een verdiepende schrijfoefening om de betekenis van jouw kaarten te ontdekken. 


The Way of the Fool

Floris Koot & Bahar Farshchi Jamshidabady

"It's impossible to get anywhere without sinning against reason." Alfred Einstein

In deze speelse workshop gaan we op zoek naar je innerlijke heilige dwaas. We zetten het hoofd uit en het 'hele systeem' aan. De dwaas maakt alles wat te zwaar is lichter en, alles wat te licht opvatten een stukje zwaarder. En zegt de waarheid, die anderen omzeilen. De dwaas is helemaal hier en nu.

Je gaat bewuster en onbewuster voelen wat en waar dingen vast zitten en of wat je daaraan kan doen. En als je daarin vloeiend (Wu-Wei) wordt, kun je niet alleen jezelf bevrijden van lasten, maar ook mensen en zelfs organisaties, eh, festivals, om je heen. 


De Reis van de Held 

Alex Berendsen 

Meestal gebeurt het op middelbare leeftijd dat mensen meer betekenis willen geven aan hun bestaan. Door bijvoorbeeld ander werk te gaan doen of een nieuwe impuls te geven aan hun liefdesleven. De Reis van de Held leidt je van een situatie waarbij je het gevoel hebt vast te zitten naar een leven dat voor jou klopt. Een workshop voor mensen die op een kruispunt staan in hun leven en een grote verandering willen, maar niet weten hoe ze dat moeten doen. 

Alex is carrière- en relatiecoach voor ondernemende types die wat in hun mars hebben en een nieuwe richting zoeken in hun carrière of liefdesleven. Jaren geleden beleefde ikzelf twee crises en wist daar met behulp van de Reis van de Held bevrijd uit te komen.


Spelen met Archetypen

Floris Koot

Dit is een workshop waarin we niets gaan bereiken, niets hoeven, enkel lekker samen spelen en wie weet wat je aldoende toch voor jezelf ontdekt. We gaan in twee verschillende rondes spelen vanuit archetypen.

In de eerste ronde kies je er eentje die je goed past, maar met een kleine twist. Vullen ze elkaar aan of raken ze gevangen in dramas?

In de tweede ronde gaan we een laag dieper. Welke zagen anderen wakker worden in je rol? Welk archetype ligt verborgen in de kern van je 1e? Welk archetype zou je 1e meer kracht en lading geven? Ook hiermee gaan we spelen en ontdekken wat dit nieuwe archetype bijdraagt, volgens de anderen. En wat je, en of je wat, uit deze workshop meeneemt is helemaal aan jou. 


Soefi Dans

Dick Sinnige

Dit is de gelegenheid om deel te nemen aan traditionele dansen uit de Soefi-traditie, en eigentijdse Hart-dansen uit Poona en San Francisco.
Het dansen en zingen brengt je in de universele stroom. Het opent je hart en maakt je geest los van de hypnose van de repeterende gedachten.
De afgelopen twee jaar stroomde de zaal vol en ging het gevoel heel diep. Wat een feest om zingend en dansend thuis te zijn in jezelf!


Afrikaanse drums of percussie 

Paul op den Weegh

Afrikaanse drums of percussie ( Djembe en Duns) iets voor jouw om te leren? Of al langer bezig? Tijdens Oohlala is de gelegenheid om Djembe les te krijgen van een ervaren docent die je met basis-technieken al snel een traditioneel ritme ( in polyritmiek) kan leren spelen. Ook wat meer ervaren mensen kunnen nog bij leren en lekker spelen natuurlijk. Djembe spelen is goed voor je hersenen, stress release, fijne motoriek, het aard je. Afrikaanse percussie is energiek, je kunt goed je energie laten stromen . Muziek spelenderwijs leren in een leuke groep en setting. Techniek, ritme, samenspel, het komt allemaal aan bod.    www.paulpercussie.nl 


Een vrolijke lachwandeling met Lachcoach Henny Strijker

Henny Strijker

Een lachwandeling is een aanrader omdat het buiten is, tussen de bomen en het groen.Het is een wandeling in de frisse lucht met een afgesproken begin- en eindpunt. Als groep gaan we een stukje wandelen en tussendoor doen we lachoefeningen. Lachen met elkaar is inspannend, maar brengt ontspanning. Je kan ervaren hoe lachen je meer plezier en ontspanning geeft.

Door veel verschillende spelvormen ervaar je interactie met de andere deelnemers. Je merkt dat samen lachen kan bijdragen aan het versterken van het saamhorigheidsgevoel. Tijdens de wandeling doen we een warming up met ademhalingsoefeningen afgewisseld met lachspelletjes. Ook doen we rek en strekoefeningen. Tot slot een lachmeditatie en relaxatie op je yoga matje of een handdoek.. Samen lachen doet samen spelen. We werken met lachende krachtdieren. Een ontmoeting met een krachtdier is heel bijzonder. Elk krachtdier inspireert tot heerlijke lachoefeningen. Het krachtdier geeft inzichten en adviezen voor deelnemers om mee te nemen voor die dag. Het is instant ontstressen, relativeren, goed voor je gezondheid en om je blijer te voelen. Onze levensmissie is door middel van lach activiteiten positiviteit te verspreiden. Lachen verbroedert, verlaagt stress, verhoogt creativiteit en productiviteit. Je doet dingen die je anders misschien nooit gedaan hebt. Veel mag en niets moet. Samen lachen, ademen,rekken en dansen. Je kan ontdekken hoe lachen verbindt en een band schept. Super als jij er bij bent. Voor informatie en boekingen kan je contact opnemen via www.lachjefit.com, info@lachjefit.com en 06-83576515.Voice Dialogue

Roelie Hommes

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. In Voice Dialogue worden de verschillende 'ikken' uitgenodigd om vrijuit te spreken, om zich in al hun energie te manifesteren. Eenmaal aan het woord blijken de delen graag te willen spreken en heel wat te vertellen te hebben op hun eigen specifieke wijze. Door deze ikken aan het woord laten krijg je meer begrip waarom je soms doet zoals je doet en krijg je handvatten aangereikt om meer regie te nemen. Een verhelderde, liefdevolle en praktische methode.


Ontdek het vuur van krijgster Kali!

Bastiaan Serlé

Wij allemaal, vrouwen en mannen kunnen contact maken met een krachtige vrouwelijke kant in onszelf, vergelijkbaar met de Godin Kali. We gaan haar in onszelf ontmoeten. Als je haar ontmoet zal ze je niets ontziend de kale rauwe harde waarheid over jouw relatie tot haar laten zien. Heb je haar lief, koester je haar aanwijzingen of verwaarloosde je haar? Kun je haar omarmen, kun je haar testende verleidingen om af te buigen van je pad weerstaan en haar eis om trouw te zijn aan jezelf toelaten en omarmen om het beste uit je leven te halen? 

Als je die dingen inzet kun je bewust en bevrijdend kennismaken met een andere vrouwelijkheid, dan die van je moeder. Deze vrouwelijkheid moedigt ons aan om radicaal ons eigen pad te volgen. Ze laat ons kennismaken met echte vrouwelijke passie en overgave. Als je het aandurft en het contact met haar aangaat én 100% trouw aan jezelf blijft.

Mijn naam is Bastiaan Serlé

Ik geloof in een ontspannen volwassenheid. Die krachtig is en ontspannen zijn, of haar ruimte inneemt als hij/zij daar behoefte aan heeft en die ruimte bewaakt als het nodig is. Ik geef trainingen en therapie. Ik heb ervaren dat vrouwelijke kracht vaak als verdacht of zelfs gevaarlijk wordt ervaren. Het werd mij en het overgrote deel van ons niet geleerd dat het helemaal oke is om precies trouw aan onszelf, onze vitaliteit en aan onze kracht te zijn. Mede hierdoor leerden we niet dagelijks vitaal met onze levenslust en kracht omgaan. Sinds 2006 werk ik met NLP, TA, emotioneel lichaamswerk en systemisch werk en sinds 2008 met verschillende therapeutische werkvormen en ingredienten van sjamanisme en geleide mediatie. Sinds 2019 werk ik ook met integratieve coaching, counseling en therapie. Werken met de krachten het onderbewuste en trancereizen is mijn specialiteit.

Bastiaan Serlé 

 www.TherapieVoorMannen.Com - Bastiaan@therapievoormannen.com0645634947