Camping Ooh La La 2022

Workshops in 2022

Tijdens deze speciale Camping Ooh La La  zijn er ook inspirerende workshops te volgen op het gebied van bewustwording, creativiteit en natuurbeleving. 
Wijzigingen voorbehouden: alles is nog in ontwikkeling <3

Tijdens Camping Ooh La La zijn er 5 workshoprondes:
Vrijdag 5 aug: 
10.30 - 12.00 u: Workshopronde 1
14.30 - 16.00 u: Workshopronde 2
Zaterdag 6 aug
10.30 - 12.00 u: Workshopronde 3
14.30 - 16.00 u: Workshopronde 4
Zondag 7 aug
10.30 - 12.00 u: Workshopronde 5 

WORKSHOPRONDE 1   

vrijdag 5 augustus 10.30 - 12.00 uur ( de locaties worden later bekend gemaakt )


Verbonden Ademsessie

Niels Mooij

Verbinden met jezelf in het moment door diepe verbonden adem toe te laten. Onbewuste blokkades of emoties kunnen worden aangeraakt en loskomen. Zo gaat het weer stromen. Ik geef al tien jaar deze workshops.

Zin om op dit mooie festival lekker te ademen!

Voor volwassenen.


Dansen met de natuur als inspiratiebron 

Esther van Kessel

In deze biodanza workshop gaan we dansen in en met de schoonheid van de natuur. We verbinden ons met onze eigen natuur en maken van daaruit contact met de natuur en elkaar. De omgevingsgeluiden en wij-zelf zijn de muziek waarop we bewegen. Alle zintuigen worden geprikkeld en geopend waardoor je je steeds meer één gaat voelen met moeder-natuur. Terug naar de bron van  waaruit we komen en waar we ook naar terug gaan. Ervaar je eigen natuur, voel wie je in essentie bent en laat je verrassen door de natuur en elkaar!

Esther

Praktisch: neem een matje of dekentje mee  


Budha Shiva hart meditatie 

Ludzarda Everts 

De Buddha Shiva hart meditatie heb ik geleerd van een Hindu priester Het is een verbindende helende meditatie.
We starten eerst met lichte ontspanningsoefeningen. Na de introductie over de oorsprong van de meditatie,  zullen we de energie van de mediatie ervaren en uitdragen.
Heerlijk om de dag mee te beginnen. 


The Way of the Fool?

Floris Koot & Bahar Farshchi Jamshidabady

Hoe word je speelser, vrijer met een lichter hart? En hoe kan je daarmee sociale acupunctuur bedrijven? De heilige dwaas, of fool, werkt aan diepe intuïtieve verbinding en aan zijn vermogen om daar heel vrij mee om te gaan. Het gaat om (zonder oordeel) ontmaskeren van wat onecht is, en menselijk maken door levendigheid en hart in te brengen.   The Way of the Fool is een soort alchemistisch pad voor het bewuste kind in ons. Het is ook een speelse workshop voor jezelf, los van grote doelen.

Tip: Draag iets om makkelijk in te bewegen. 

Bahar Farshchi Jamshidabady is (sinds 2004) werkzaam als Lichaamsgericht vaktherapeut (beeldend en dans). Haar drijfveer is je te helpen in verbinding te komen met je natuurlijke staat van zijn. Kenmerkend is haar invoelend vermogen, intuïtieve waarneming, warme betrokkenheid en speelsheid. Naast individuele therapie geeft ze Post-HBO scholing in de door haar ontwikkelde methode LKT aan professionals. Daarnaast begeleid ze dansmeditatie (o.m. Ecstatic dance) samen met haar band 'Source of freedom' 

Floris Koot was o.a. event designer, richtte scholen en festival op. Zijn doel is altijd bevrijding, speelsheid bevorderen en sociaal bewogen interventies ontwikkelen. Centraal in zijn werk staat verdiepen van de verbinding met 'het grotere geheel' en vergroten van de persoonlijke vrijheid om daar waardevol aan bij te dragen. Sinds 1992 werkt hij met grote rollenspelen en groepsprocessen, zoals ook rituelen, festival openingen en spel. Rond 2000 begon hij met the Way of the Fool. Vanuit deze achtergrond werkt hij in binnen en buitenland, en draagt bij aan organisatieprocessen, conferenties, festivals en meer. Hij geeft ook veel andere creatieve workshops, zoals Guru Battle of Geld Verdienen met je Zwakheden. 


Vuurverven!    voor alle grote en kleine draken

Manja Gruson

In ieder van ons gloeit een vuur. Soms voel je dit vuur als een minimaal waakvlammetje. Andere keren laait het op en verzengt het alles en iedereen in en om jou heen.
Wat is jouw relatie met jouw vuur, jouw pure levenslust, je passie en neekracht? Eer je het? Ontken je het? Ben je het kwijt? Of master je het?

In deze workshop verkennen en chanellen we ons eigen en elkaars vuur. Daarna schilderen we ons vuur met onze handen op onszelf, elkaar en het doek. Tot slot delen we onze ervaringen in de cirkel. 
Welkom grote en kleine draken
Manja

Over Manja:
Als zelfstandig en verbindend heldervoelend wonderneemster, verzorgt Manja Gruson conscious healing artjourneys, ceremonies, cirkels, cirkeltrainingingen, coaching, teachings en readings. Ze is op fb en Instagram te vinden als Zaak van de Ziel..

WORKSHOPRONDE 2

vrijdag 5 augustus 14.30 - 16.00 uur ( de locaties worden later bekend gemaakt )


Lachmeditatie

Dick Sinnige

Lachmeditatie is lachen zonder reden.Lachen en nog dieper lachen.
Zoveel lachen dat je helemaal uit je dak gaat! Waarom zou je wachten op een reden om te lachen?
Het leven zelf is al genoeg reden om te lachen. Het is zo absurd, zo mooi en zo fantastisch.
Het is van alles bij elkaar.
Het is een prachtige kosmische grap!
De lachmeditatie is heel speels, ieder jaar doen er ook veel kinderen aan mee!
We beginnen met het rondzingen van elkaars naam in de kring, en een eenvoudige Indianendans.
Daarna dramatische expressie, leuke spelmomenten met elkaar, en grappen maken.
Vervolgens de lachmeditatie.
Voor de lachmeditatie schudden we ons even lekker los en dan komt de lach!
Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voor je het weet schuddebuik je van het lachen!
We eindigen de lachmeditatie met een geleide meditatie en stille ontspanning. 


Familie opstellingen

Peter den Haring

Peter den Haring heeft als specialisatie het begeleiden van Familie Opstellingen met als thema Kijken Naar Je Blinde Vlek. Saai is het nooit, als er tenminste vanuit het publiek een vraag komt, die voor meer mensen herkenbaar is.
Duur van de workshop 1,5-2 uur

Den Haring (1946) is hypnotherapeut, astroloog, auralezer en Familie Opsteller. Daarnaast is hij hoofdredacteur van Tijdgeest Magazine en presentator bij Café Weltschmerz. (www.peterdenharing.nl). Zijn nieuwste boek is Dikke Hans leert vliegen (Bestaat reïncarnatie echt?!). Gratis voordeelnemers aan zijn workshops.


Geïnspireerd spreken 

Willemijn Bessem

Tijdens deze workshop kan je ervaren hoe het is om te spreken vanuit je hart. Willemijn zal je begeleiden om vanuit die plek van diepe wijsheid en liefde te spreken voor een groep of bij het toespreken van iemand die je dierbaar is. Door samen een sfeer van vertrouwen te scheppen zal iedereen tijdens deze workshop zichzelf kunnen uitdagen en intens kunnen geven en ontvangen door oprechte woorden vanuit gevoel.   

Willemijn Bessem deelt de afgelopen 25 jaar met veel plezier haar kennis en ervaring op het gebied van meditatie, intimiteit en mediumschap. Dit is tijdens workshops, individuele sessies, verschillende festivals en retraite reizen. Vooral op het Open up festival heeft zij jaren intens genoten van het organiseren en geven van verschillende workshops. Ze schrijft over haar ervaringen in artikelen, boeken en columns. Haar laatste boek Leven in Liefde gaat over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit. De laatste jaren ligt haar aandacht ook bij wilde eetbare planten en het meewerken met voedselbos of tuinbouw projecten. Daarnaast geniet zij ervan om verschillende muziek instrumenten te spelen.

websites: www.mediumschap.com, www.hetlevenscollege.nl


Beweging Dansen Meditatie Bewustzijn Authenticiteit 

Anika Vervloet

Vrouwen in het Licht 

Verbonden vrouwen

Vol bewustzijn

Vol leven

Jij met alles wat er is

Rauwe randjes juist opzoeken

Het leven uitdagen

Volop menszijn

Kom je mee in het Licht?

Anika was vroeger danseres en docent in Amsterdam, na een lange reis door de natuur en in zichzelf van 2,5 jaar samen met haar dochter geeft ze nu vrouwencirkels, coachings in bewustzijn, en samen met Niels Mooij ademsessies en hun cursus in Verlichting.  Bomen met Roos

Roos Rijcken 

Even genoeg van de camping? Wandel een rondje mee met Roos door de natuur vlakbij het festivalterrein. We starten de wandeling met een wandelmeditatie. Daarna neemt Roos je mee langs allemaal prachtige bomen die hier groeien. Hoe herken je ook alweer een Wilg of een Els en hoe zit het met het wood wide web? Welke bijzondere eigenschappen hebben verschillende boomsoorten en hoe voelen ze aan? Een zalig rondje ongestoord bomen knuffelen, beluisteren, besnuffelen en bewonderen. Wat vertellen bomen ons? Aan de hand van het eeuwenoude druïdische bomenorakel kunnen we contact maken met de diepe wijsheid van bomen. Boom je mee? 

WORKSHOPRONDE 3

zaterdag 6 augustus 10.30 - 12.00 uur ( de locaties worden later bekend gemaakt )


Sisterhood Bellydance. 

Magdalena Lisowska

It's all about emerging more of the Woman that you are and you didn't meet yet.
She is hiding deep inside. She loves to be a sensual enchantress swaying her hips joyfully from pleasure. Arms raised to the sky opening the ecstatic joy of being. The snake inside, Kundalini gets the invitation to move and awake.No surprised it is the ancient temple dance of the priestesses in Egypt & India called the Cobra Dance.
The Belly Dance carry's deep spiritual roots by opening the chakras and the flow of energy in the most feminine way. That's our meditating. The full embodiment in ecstasy. Our deep belly and the womb remember good times. First of all, we have to feel comfortable in our own bodies to be able to express the spirit fully in a grounded and confident way.
Welcome to express your feminine beauty through the Belly dance and loving embrace of the sisterhood.

Welcome [www.reddakini.eu]

Being sexy and spiritual is OK It's about marrying the two It's my invitation to you to become unapologetically yourself. To the discovery of the inner marriage where female & male, inner & outer, darkness & light, powerful & vulnerable, pain & pleasure, money & passion, body & spirit, as above so below, meets and makes love within you. 


De soundcloudwisselwolk 

Aart Koeman

Het idee is om actief deel te nemen aan een klankmeditatie waarbij diverse zachtaardige instrumenten worden bespeeld. De deelnemers zullen in twee deelmeners elkaar afwisselen als ontvangers en makers. Wij hebben dit gedaan met het gezin en dat was heel leuk vandaar voor alle leeftijden. Kinderen voor ouders en visa versa was heel mooi.
De instrumenten zijn er en bevatten onder andere een houten balafoon, duimpiano, tabla, Afrikaanse kora voorloper, koperen klankschalen, didgeridoo (mini) belletjes eigen stem, stemvorken shakers regenstok, klaves Marokkaanse kleppers, bekkens, kristallen wijnglazen, om te draaien, mondharp en er kan nog veel meer bij als het maar zacht kan..
Wellicht zou het zelf op het stilteveld kunnen.
Het idee is daarbij te kijken naar de kunst van de vervoering en beroering onder het aloude motto doe graag bij de ander wat je ook zou willen dat met jou geschied.
Eventueel kan de gevende groep een thema maken zoals zee, woestijn of jungle iets wat de groep zal binden. De ontvangende groep zou eventueel in de tussentijd alvast een progressieve spierontspanning oid kunnen krijgen.
Een deel is kennismaking met elkaar en de instrumenten, dan en daarna twee van ongeveer 30 minuten soundscaping, waarbij het idee is zachte en open geluiden te maken de ontspanning verder zouden kunnen bevorderen. 


Gemaskerd verlangen 

Ludzarda Everts

Na korte introductie gaan we met onze verlangens in beweging en geven daar uiting aan door een masker te creëren en ermee te dansen. (uitgebreide info volgt).


Ont~moeting in het Zelf.

Dick Sinnige

In een echte ontmoeting is er geen sprake van moeten,
want zodra je iets moet zijn van jezelf
ben je niet langer vrij.
Satsang is de open uitnodiging om absoluut vrij te zijn.
Als je vers kijkt, met nieuwe ogen, maken de zon en
de sterren deel uit van het Geheel dat je al bent.
Waar het wringt, waar het schuurt,
daar vind je vaak de opening,
daar verschijnt het licht.
Er zit een barst in alle dingen,
zo komt het licht naar binnen! 


Voice Dialogue

Roelie Hommes

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. In Voice Dialogue worden de verschillende 'ikken' uitgenodigd om vrijuit te spreken, om zich in al hun energie te manifesteren. Eenmaal aan het woord blijken de delen graag te willen spreken en heel wat te vertellen te hebben op hun eigen specifieke wijze. Door deze ikken aan het woord laten krijg je meer begrip waarom je soms doet zoals je doet en krijg je handvatten aangereikt om meer regie te nemen. Een verhelderde, liefdevolle en praktische methode.

WORKSHOPRONDE 4

zaterdag 6 augustus 14.30 - 16.00 uur ( de locaties worden later bekend gemaakt )


"Oohlala"-Tantra workshop

Arnoud Colenbrander en Debby Broersma 

Op het Oohlala Campingfeest nodigen wij jou uit, alleen of met je partner, om mee te doen aan onze "Oohlala"-Tantra workshop.  Tantra is voor ons DE weg naar ons hart. Ons lichaam is de tempel waar onze essentie tijdelijk woont. Een belangrijk voertuig wat zijn wijsheid en inzicht kan gaan tonen als het meer ontspannen is. Wij nemen jullie in deze workshop mee op reis met contactoefeningen, dans en meditatie om uit je hoofd te gaan en meer in je lijf te komen. We verbinden ons hierbij eerst met onszelf en daarna met de ander. Durf jij mee met ons op deze Tantrische reis? Kom dan naar onze Tantra workshop.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk vanaf 18 jaar. We houden de kleren aan.

Wie zijn wij?

Debby: Tantrika in continue ontwikkeling. Vanuit zachtheid, eerlijkheid en moed gaat haar pad. Met gedrevenheid en enthousiasme zet ze een bedding en structuur neer waarbij iedereen kan zakken en genieten. Naast deze en andere workshops met Arnoud, komen jullie haar deze week ook tegen in de Oohala -keuken en bar en wellicht een keer bij een Tantric Dance event in Enschede.

Arnoud: Tantraman in hart en nieren al vanaf 2005 op het Tantrapad. Met een grote kennis van zaken en zorgvuldige opbouw zet hij de juiste sfeer neer om in jezelf te zakken en vandaar uit de verbinding met de ander aan te gaan. Vanuit een veilige bedding legt hij met een kwinkslag de vinger op de goede plek. Misschien tref je hem nog in de bar (erachter of ervoor) of wellicht in zijn massagepraktijk in Enschede.

Wees welkom


Trancereizen : op zoek naar liefdes en talenten uit vorige levens. 

Peter den Haring

Hij brengt de deelnemers en een lichte trance die toegang kan geven tot minder actieve delen in het onderbewuste, waar allerlei herinneringen liggen opgeslagen.

We gaan alleen kijken naar de positieve en laten de trauma's lekker liggen. Peter doet voor zover er tijd is een paranormale duiding na afloop van je trance-ervaring. Duur 1,5 uur, deelname beperkt tot 15 mensen. Voor wie geen uitleg krijgt, is er achteraf een gratis MP3 bestand met de betreffende oefeningen beschikbaar. 

Den Haring (1946) is hypnotherapeut, astroloog, auralezer en Familie Opsteller. Daarnaast is hij hoofdredacteur van Tijdgeest Magazine en presentator bij Café Weltschmerz. (www.peterdenharing.nl). Zijn nieuwste boek is Dikke Hans leert vliegen (Bestaat reïncarnatie echt?!). Gratis voordeelnemers aan zijn workshops.

Kornoeljestraat 118, 2564LT Den Haag 06-47756776


Mediumschap / Intuïtie en muziek 

Willemijn Bessem

Via inspiratie kan je ontspannen leren spreken, dansen, schilderen maar ook muziek maken. Voel jij liefde voor muziek of zou je een muziek instrument willen leren spelen? Tijdens deze workshop deel ik mijn ervaring over het volgen van je inspiratie ook op het gebied van muziek en hoe het oppakken van nieuwe muziek instrumenten je leven kan vervullen. En natuurlijk gaan we ook muziek maken samen. 

Willemijn Bessem deelt de afgelopen 25 jaar met veel plezier haar kennis en ervaring op het gebied van meditatie, intimiteit en mediumschap. Dit is tijdens workshops, individuele sessies, verschillende festivals en retraite reizen. Vooral op het Openup festival heeft zij jaren intens genoten van het organiseren en geven van verschillende workshops. Ze schrijft over haar ervaringen in artikelen, boeken en columns. Haar laatste boek Leven in Liefde gaat over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit. De laatste jaren ligt haar aandacht ook bij wilde eetbare planten en het meewerken met voedselbos of tuinbouw projecten. Daarnaast geniet zij ervan om verschillende muziek instrumenten te spelen.

websites: www.mediumschap.com, www.hetlevenscollege.nl


Afrikaanse drums of percussie 

Paul op den Weegh

Afrikaanse drums of percussie ( Djembe en Duns) iets voor jouw om te leren? Of al langer bezig? Tijdens Oohlala is de gelegenheid om Djembe les te krijgen van een ervaren docent die je met basis-technieken al snel een traditioneel ritme ( in polyritmiek) kan leren spelen. Ook wat meer ervaren mensen kunnen nog bij leren en lekker spelen natuurlijk. Djembe spelen is goed voor je hersenen, stress release, fijne motoriek, het aard je. Afrikaanse percussie is energiek, je kunt goed je energie laten stromen . Muziek spelenderwijs leren in een leuke groep en setting. Techniek, ritme, samenspel, het komt allemaal aan bod. www.paulpercussie.nl


Stem Expressie 

Atten van der Vlugt

Onze stem is het instrument wat we het meest gebruiken, welke we altijd bij ons hebben en het oudste instrument. D.m.v. onze stem laten horen wie we zijn, hoe we ons voelen, wat we te vertellen hebben en wat we aanroepen. Het is ons communicatie instrument bij uitstek.
Elke klank heeft een eigen trilling, elke trilling heeft invloed op onze cellen, in deze workshop wordt je uitgenodigd om uiting te geven aan je innerlijke trillingen. Ermee te bewegen, je te laten beroeren of een lied ten gehore brengen wat geboren wil worden. 

Om je zelf een plek te geven.
Onze stem hoort bij het element lucht, lucht geven, opluchting e.d.. De longen doen het werk, we klinken met elkaar, voor elkaar en tegen elkaar. Met onze stemmen, drums en verschillende instrumentjes openen we onze velden.
Liefs Atten. 

WORKSHOPRONDE 5

zondag 7 augustus 10.30 - 12.00 uur ( de locaties worden later bekend gemaakt )


Dansen met Zachtheid

Esther van Kessel en Martijn Ram

Vanuit het Hoofd naar het Hart daar is het waar het in de biodanza overgaat. De muziek en de bewegingen nodigen uit je te verbinden met je zelf, de ander, de groep en de kosmos. Terug naar het 'hier en nu' en voelen dat we in beginsel allemaal Liefde zijn. Laat je onderdompelen en ontmoet je  zelf en elkaar in zachtheid. Welkom!

Esther en Martijn (muziek)


Afrikaanse drums of percussie 

Paul op den Weegh 

Afrikaanse drums of percussie ( Djembe en Duns) iets voor jouw om te leren? Of al langer bezig? Tijdens Oohlala is de gelegenheid om Djembe les te krijgen van een ervaren docent die je met basis-technieken al snel een traditioneel ritme ( in polyritmiek) kan leren spelen. Ook wat meer ervaren mensen kunnen nog bij leren en lekker spelen natuurlijk. Djembe spelen is goed voor je hersenen, stress release, fijne motoriek, het aard je. Afrikaanse percussie is energiek, je kunt goed je energie laten stromen . Muziek spelenderwijs leren in een leuke groep en setting. Techniek, ritme, samenspel, het komt allemaal aan bod. www.paulpercussie.nl


Innig Gesprek met Moeder

Ludzarda Everts

Luisteren naar de oerkracht in ons .. de stem van moeder aarde spreekt subtiel tot iedereen. Ze geeft ons de aanwijzingen om beter in balans te zijn . 
Goed Foolen 

Mister & Misses Foolgoed 

Speciaal voor de OoH! la! la! Happening komen Mister & Misses Foolgoed over van over zee, met een korte versie van hun indrukwekkende cursus Goed Foolen. Normaal duurt deze cursus erg lang en kost het veel geld, maar voor deze speciale gelegenheid bereiken ze met jou hetzelfde in 1 uurtje. (Alles hangt of staat met het ijs en het weder, dat ons dient).
Iedereen kan meedoen, ongeacht soort, leeftijd, afkomst of geloof.
Een greep uit hun gereedschapskist :

Wortel schieten
Billy Billy Bob
Blik Werpen en vangen
Goeroe battlement

La la HoO,Julien & Coen Floris KootPaul op den Weegh